Select Page

Schotland Juli 2020

Eerste avontuur in Schotland waarbij ik beloofd heb een  ‘Oscar-waardige avondvullende film’ te maken als verslag.

Natuurlijk gaat dit lukken maar nu even niet!

Het is al een behoorlijke klus om, per dag, alle foto’s/video’s uit te zoeken/selecteren en dit in aparte mappen op te slaan.

Zie deze pagina’s als het script van genoemde film.  Het gaat nu helaas alleen even niet lukken er muziek onder te zetten, commentaar in te spreken , beelden te laten ‘infaden'(!?) enz.

Voor nu de tip deze pagina niet op een mobieltje maar op een groter scherm (laptop, tv, bioscoop) te bekijken.

Ik verwacht overigens niet dat jullie, omdat het ongetwijfeld weer heel veel informatie wordt, al deze pagina’s, helemaal 🙂 , lezen maar uiteindelijk is het vooral een reisverslag voor mijzelf. Vanaf nu ga ik sowieso niemand meer beloven dat dit uitgebreid wordt zodat ik volgende keer kan volstaan met wat foto’s en de route.

Zie het in dit geval, in de rol van lezer, als een (interactief) boek; daar moet je ook de tijd voor nemen!
Als het ‘even te veel wordt’ met al die korte filmpjes sla je die gewoon over en zeg je de volgende keer als wij elkaar spreken: ‘wat een mooie bergen!’ 🙂 

Zal volgende reizen/avonturen dus met minder media volstaan maar in dit geval bewust ook als antwoord op vragen over eten, navigatie, water, tent locaties enz. Hierdoor bevatten de eerste pagina’s wat meer informatie maar het goede nieuws is dat de laatste dagen dan juist weer heel snel gaan; even doorbijten dus!

Zondag 19 juli: Reisdag (Schagen Glasgow)

Zo sta je nog op station Schagen (foto rechts) en zo wandel je door Glasgow en neem je onderstaande  (in ieder geval als ‘grappig bedoelde’) video op.

 

Schiphol was ondertussen erg rustig wat ook wel een keer ‘prettig’ was (ondanks de natuurlijk ellendige omstandigheden).

In de UK was er verder gelukkig weinig veranderd in al die jaren dat ik er niet geweest ben;  bierflesjes staan nog gewoon op straat.

Als afsluiting van deze dag nog meer grappen en grollen.

(Bear als in ‘Bear Grylls‘, zal niet bij iedereen aanslaan maar meer voor ‘zij die er bij waren’).