Select Page

Maandag 20 juli: Voorbereiden / Reisdag Glasgow-Oban (Loch Awe)

Schotland - Juli 2020

In de ochtend een laatste test van de nieuwe apparatuur (GPS en InReach, beiden van Garmin). Dit werkte allemaal in Schagen maar ik wilde zeker weten dat dit ook in de bergen het geval was.

Uiteindelijk op de parkeerplaats voor het hotel (op mijn sloffen) wat rondjes gelopen om daarna op mijn kamer (op de laptop) te checken dat alles klopt.

Op de GPS kom ik later terug, het apparaatje hiernaast is een Garmin Inreach. Iedere 10 minuten deelt het realtime, via het wereldwijde Iridium satellietnetwerk, mijn locatie wat zichtbaar is op een website. Deze site is beveiligd met een wachtwoord die ik alleen deel met mijn gezin zodat zij ieder moment van de dag kunnen zien waar ik ben. Leuke daarbij is dat zij mijn route dus ‘live’ kunnen volgen.

In geval van nood kan ik een SOS bericht versturen waar 24/7/365 op gereageerd wordt. Daarnaast kan ik, ook als ik geen GPS Signaal heb (wat zeer regelmatig voorkomt) sms- en email berichten sturen.

Ik stuur 3 standaard berichten per dag (als ik ga wandelen, als ik mijn tent opzet en als ik ga slapen) maar kan ook (lastig op het apparaatje zelf maar simpel via mijn telefoon via bleutooth) berichten versturen. Mooie daarbij is dat op bovengenoemde kaart de preciese locatie van waar ik deze berichten verstuur vermeld wordt.

Dit is niet alleen prettig voor het thuisfront maar vooral ook, omdat ik altijd alleen wandel, voor mijzelf. (Meer informatie via deze link)

 

Na de succesvolle testen een Uber gepakt richting het centrum, in een outdoor winkel gastankjes gekocht en daarna naar het station ‘Queen Street’ (10 minuten verderop) gewandeld.

Toen ik daar aankwam zag ik dat ik de trein van 12:20, net, gemist had. Natuurlijk heb ik de reis voorbereid maar ik had even niet verwacht dat de volgende trein pas om 18:20 (!!??) ging.

Ook daar trouwens een change of plans;  in eerste instantie wilde ik de Ben More op het eiland Mull wandelen als eerste Munro maar de boot naar ‘Isle of Mull’ zat die maandag en dinsdag helemaal vol!

Daarom eerst naar het station ‘Falls of Cruachan’; het startpunt van mijn oorspronkelijke Munro 2 en 3.

Humor ligt op straat?

Prachtig weer in Glasgow en tijdens mijn wandeling door de stad zag ik onderstaande reclame voor de officiële Apple Store staan. Deze mannen nemen het erg serieus zoals je ziet op de 2e foto waarop een aflossing plaatsvindt.

Ik had mij iets anders voorgesteld van mijn eerste maaltijd buiten in Schotland maar uiteindelijk op het plein voor het stadhuis (zie foto bovenaan de pagina) mijn eerste maaltje klaargemaakt.

Daarna alsnog richting the Highlands!

Op dit kaartje zie je het hele gebied waar ik deze reis (dit avontuur) ben geweest.

Van rechtsonder (Glasgow) tot linksboven ‘Isle of Mull’.

De blauwe lijn is de route die de trein rijdt met alvast enkele plaatsen die in mijn verhaal naar voren komen: Loch Awe, Fulls of Cruachan, Oban en uiteindelijk Dalmally.

Treinreis zelf was een trip down memorylane;
het is een paar levens geleden maar toen kwam ik regelmatig in deze prachtige omgeving!

Dumbarton, Garelochhead, Faslane; mooie herinneringen.

In de trein zelf kwam ik erachter dat deze niet zou stoppen bij het station ‘Falls of Cruachan’. Station daarvoor was ‘Loch Awe’ dus daar uitgestapt omdat dit dichter bij de gewenste bestemming was dan het station erna.

De wandeling zelf was een paar kilometer en de helft daarvan heb ik deze avond (treinreis zelf duurde 2.5 uur) al afgelegd om hier uit te komen voor de eerste slaapplek.