Select Page

Eerste marathon; feestje op de Coolsingel!

by | Apr 25, 2012 | 0 comments

Nooit verwacht dat ik nog eens zou feestvieren op de Coolsingel maar het is een feit!

Voor de start was het al grappig om “you never walk alone” te zingen met Lee Towers en alle andere lopers maar het feest na de finish was nog groter!

Lopen zelf viel mij heel erg mee; grappig om zelf te voelen dat het na 35 km “toch wel zeuren wordt” 🙂 
Je weet dat het eraan zit te komen maar het is een bijzondere ervaring om te voelen dat je benen niet meer willen.

Stom dat ik te enthousiast van start ben gegaan; laatste maanden getraind om de eerste 10 km in 60 minuten te lopen en daarna pas te kijken hoe het gaat maar nu dus onder de 54.

Me laten verleiden omdat ik mijn vriendin (appje dat mijn tussentijden via mijn koptelefoon doorgeeft) niet vertrouwde; leek alsof de mensen om mij heen veel langzamer liepen waardoor ik toch sneller ben gaan lopen;
dom!

Dank nog aan die vriendelijke mevrouw die bij km. 37 de sinaasappelschil onder mijn schoenzool wilde peuteren;
dat lukte mij zelf echt niet meer; “zeuren dus”.

Humor!?

na bovenstaande pogingen vond ik het spandoek wat op de kop van de Erasmus-brug hing (vlak voordat wij Rotterdam Zuid, daar staat de Kuip; Feyenoord gebied dus, inliepen) persoonlijk erg grappig:

 “doorlopen Henk; we hebben verteld dat jij voor Ajax bent!”

Wijze lessen !!??

Vlak voor de start sprak ik iemand die deze marathon voor de 5e x ging rennen.
Hij gaf aan dat hij bij de ballonnen zou blijven. Dat was nieuw voor mij maar dit zijn dus “hazen” die keurig, in een gelijkmatig tempo, voor een bepaalde eindtijd gaan.

Je kunt dus meelopen met een groep die weggaat op 3:30, 3:45 of 4:00 (enz. 🙂 )
maar ik besloot in al mijn wijsheid mijn eigen plan te trekken. Was al aan het rekenen na een km. of 25 dat ik in het tempo wat ik toen had een marathon-debuut zou lopen van 3:42 (bij wat snelle laatste kilometers 🙂 )  maar dat viel na 30 km. goed tegen:

De vrienden (2 stuks) met ballonnen voor de 3:45 kwamen toen voorbij en het was pijnlijk dat ook die van 4:00 mij nog inhaalde. (gevolgd door een grote groep slimmere hardlopers).

Achteraf was het minder handig om mijn eerste marathon te lopen met een camelback waar ik nog nooit mee getraind had. Deze had ik eerder besteld maar hij kwam pas de dag voor deze marathon aan. Omdat ik graag van “de flesjes’ af wilde toch maar voor de Camelback gekozen wat overigens heel goed bevallen is.

Had natuurlijk ook anders kunnen uitpakken, vandaar toch maar als wijze les.

Eind goed, al goed!

Stuk in het Kralingse Bos (waar we in de goede oude tijd met het Korps nog wel eens gingen rennen) was erg saai en lang maar dat werd goedgemaakt toen we eenmaal weer de stad inliepen:

FEEST!!

Op het moment dat ik het bordje 40 zag besefte ik mij dat ik heel dicht bij mijn eerste finish op de marathon was en lukt het zelfs om een versnelling !!?? te forceren waarna ik met een gelukzalige glimlach over de finish kwam!

(op de Coolsingel)

Tevreden?

Prachtige ervaring die zeker een vervolg krijgt!

Eindtijd viel tegen (officieel precies 4:12:00 netto) omdat ik graag onder de 4 uur wilde lopen maar dat komt vanzelf!

screenshot

Op Strava (zie onder) staat een afstand van 43.2KM en een persoonlijk record op de marathon van 4:05:45 wat wel iets dichter in de buurt komt maar nog niet voldoende is 🙂

 

Image Image Image Image Image