Select Page

Eerste bevindingen Blackberry Torch

afgelopen donderdag (25 nov 2010) mijn onderzoeksresultaten gepresenteerd bij ons eigen RIC (Research and Information Center).

Voor mijn onderzoek heb ik het hoofd van deze afdeling en een van de Sr. Innovatiemanagers geïnterviewd en toentertijd direct de afspraak gemaakt dat ik bovenstaande, na afronden van mijn studie, graag, zou komen doen.

in mijn presentatie vertel ik op een van de dia’s  hoe ik “mobiel” mijn informatie verwerk;
Naast mijn Tablet PC, zakelijk op een BB8520, privé op een BB Bold 9700 en daarna vertel ik dat ik op dit moment aan het sparen ben voor de nieuwe Torch.

Grote verrassing: na mijn presentatie kreeg ik direct een Torch mee om deze 2 weken te proberen ! (ons RIC is oa verantwoordelijk voor de huidige implementatie van de BB binnen het ministerie en de verdere doorontwikkeling / innovatie op dit gebied)

hieronder kort mijn eerste bevindingen v.w.b. de Torch ;

– het is gewoon een fantastisch mooi toestel; groot beeldscherm, “lekker zwaar in de hand” maar vooral “stevig”;
sliden van het bovenscherm (zodat het toetsenbord zichtbaar wordt) voelt goed.
(ken andere toestellen waarbij je direct het gevoel hebt dat dit na intensief gebruik “stuk gaat”)

– kantelen van het toestel (afhankelijk van de stand het beeldscherm “portrait” dan wel “landscape”) werkt supersnel

– touchscreen werkt goed / snel
kom er wel weer direct achter waarom ik persoonlijk liever een toetsenbord gebruik dan het touchscreen;
natuurlijk zal het aan mij liggen (hoor maar weinig andere mensen met klachten over “mistypen”) maar ik zie toch steeds andere letters in de tekstvelden verschijnen dan die ik denk in te toetsten.

Kan natuurlijk ook, wordt wel bewezen in mijn inbox : – ), dat “die anderen” niet zo’n probleem hebben met een “ tekstuele misser” : – )
Persoonlijk voer ik heel veel tekst in op de BB waarna ik dit ook synchroniseer met mijn tablet en deel met anderen;
daarbij houd ik aan dat ik de tekst direct goed wil invoeren zodat ik later niet nog eens, veel, tijd kwijt ben met het later redigeren van tekst.

– naast mijn persoonlijke onhandigheid met tekstinvoeren werkt het toetsen van icoontjes, sliden van tekst maar ook het internetten zeer intuïtief en prettig !

later meer……………………………………………………….