Select Page


Voorbereiding marathon nr. 6
(“Lijden in Leiden”)

ik kan hier natuurlijk niet gaan verkopen dat ik mij op de eerste 5 marathons (klik hier voor de verslagen) volledig zonder schema heb voorbereid.

Dit is echter wel de eerste keer dat ik mij, op hartslag, aan een “professioneel” schema heb gehouden waar ik normaal (ook op hartslag maar dan zo goed als altijd op “marathon-tempo”) wat extra lange rondjes liep naast de standaard trainingen.

Verschil in voorbereiding

Wat mij opgevallen is tijdens deze voorbereiding is dat ik minder “lange”afstanden heb gelopen maar meer kilometers verdeeld over, relatief, kortere afstanden met een lagere intensiteit. (hartslag)

Normaal gesproken liep ik een paar keer mijn “favoriete rondje 26” extra en 2 weken voor de marathon (vooral voor het zelfvertrouwen 🙂 een extra 30, 32 of zelfs 35.

Zoals je ziet in onderstaande afbeelding heb ik de training opgepakt vanaf week 10 waarbij het mijn  “uitdaging” is dat ik niet alleen loop maar ook fiets en zwem.

Trainingsperiode

In de periode die dit schema normaal gesproken beslaat heb ik in Egmond meegedaan aan het combiklassement (zaterdag een beach-race fietsen (verslag), zondag de halve marathon lopen (verslag)), een 30 gelopen tijdens de “Groet uit Schoorl Run,een weekje geskied,meegedaan aan het combi-klassement in Zandvoort (zaterdag fietsen (verslag) zondag een 12 lopen op het circuit), de Amstel Gold Race gefietst met Mediq, (met niet te vergeten een “rondje IJsselmeer ter voorbereiding”) en van Rotterdam naar Schagen gefietst met mijn “fijne oud collega’s / (fiets-) vrienden van het ASZ.

Voordeel van de laatste rit was dat we een deel van het parcours verkend hebben 🙂

Leiden

(je zult maar zo veel vrije tijd hebben, wat een luxe! 🙂

Genoeg excuses!   Tijden!

Ondanks alle bovenstaande excuses / smoesjes  🙂 blijft het doel “onder de 4 uur”.
Eerder al geschreven dat het juist ook weer een voordeel is dat je niet alleen loopt omdat de verschillende trainingen  elkaar natuurlijk ook weer versterken.

Schema

Natuurlijk heb ik alles in Garmin Connect en Strava staan maar het heeft mij zeker geholpen (motivatie, planning en overzicht) om ouderwets op papier te “kliederen”.

Als je op onderstaande afbeelding klikt zie je mijn, bijgewerkte, schema.

Onder het schema staan de antwoorden op enkele belangrijke vragen!

scan0087 (2)

(als je het schema wilt ontvangen zonder al dat geklieder, stuur dan even een mailtje!)

Vragen (en antwoorden)

Waarom een marathon?

Marathon; doel of middel?

Waarom gebruik ik Strava?
 Nog maar een keer reclame; ideale manier om al je (sport) activiteiten op te slaan, analyseren en delen.

Links

(de 25e!) Marathon van Leiden