Select Page

Ik heb jaren geroepen dat een halve marathon mijn langste afstand zou zijn.
Daarbij moet ik wel aantekenen dat ik, in een vorig leven, als afsluiting van een prachtige opleiding bij de Koninklijke Marine, de afsluitdijk gelopen heb. Meer daarover vindt je in dit artikel. Ik wil daarbij wel benadrukken dat deze loop aan het einde van een lange opleiding (wat ik lees is de opleiding inmiddels onderverdeeld in meerdere ‘blokken’ (modules), toentertijd was het, incl. scheepsduikersopleiding, een, veel, langere periode) waarin je zo goed als dagelijks aan het hardlopen was. Zoals alles bij Defensie werd dit ook ‘voorgeoefend’ zal ik maar schrijven.  Ook op deze periode kijk ik met veel genoegen terug al ging het hardlopen vaak wel erg hard! Vooral als je de minste loper bent in een opleiding die verder alleen gevuld was met, 5, belachelijk goede hardlopers 🙂 )

Eerste keer een 25

Toen ik voor de eerste keer met mijn vrienden van TAS ‘de Hel van het Noorden liep (Den Helder – Schagen; 25km) stond er niet alleen, vlak voor Schagerbrug, bij 21KM een bordje langs de kant maar ook bij 21.1. Van die laatste (bijna) 4KM, het parcours liep toen nog langs de haven in Schagen, kan ik mij herinneren dat ik die beter op mijn handen had kunnen lopen.

Daarna heb ik weer jaren volgehouden dat deze wedstrijd van 25 mijn langste afstand zou zijn. 

Bij de ‘Groet uit Schoorl run’ (daar liep ik ieder jaar een halve marathon in februari) keek ik altijd meewarig als de 30KM lopers afsloegen voor hun extra lus).

Natuurlijk loop je daarna niet van de een op de andere dag een Marathon en eigenlijk heb ik tijdens de halve Marathon van Egmond vorig jaar (2011) voor het eerst gelopen met het idee dat ik het tempo wat ik daar liep 42.1KM
zou moeten kunnen (willen?? 🙂  ) volhouden.

Daarna heb ik in 2011 in Schoorl dus alsnog een 30KM gelopen wat mij (in mijn eigen tempo) makkelijk af ging waarop ik besloten heb om dat jaar (in oktober) mijn 1e Marathon te lopen in Amsterdam.

Door omstandigheden is dat er niet van gekomen maar dit jaar (15 april 2012) dus Rotterdam!Daarna loop ik in oktober alsnog de Marathon van Amsterdam en heb ik het doel gesteld ieder jaar 2 marathons te lopen;

1 in Nederland en 1 in het buitenland.

Zoals hier beschreven blijft ook een Marathon daarbij niet alleen een doel maar vooral ook een middel!

Via deze link de verslagen van mijn Marathons.