Select Page

Strategie voor vandaag was simpel: continue lopen op hartslag 165 (max. -30) en de laatste kilometers ‘versnellen’!!?? ūüôā

Speciaal hiervoor mijn Garmin horloge aangepast met maar 1 schermpje waar alleen mijn hartslag (en dus geen (gem. ) tempo maar bewust ook geen ‘notificatie’ (tussentijd/tempo) om de 500 meter.)

Dit werkte goed zoals je hieronder kunt zien aan¬†de paarse lijn (2e van boven) die nagenoeg ‘horizontaal loopt’.
(met een klein ‘piekje’ die i.d.d. staat voor de genoemde ‘versnelling’ ūüôā¬† aan het eind.)

Rugzak

Nadat ik in Utrecht toch weer een paar keer misgegrepen had, bij een drinkpost en daardoor trek/dorst had onderweg of bij een volgende post juist moest slalomen om drinken te pakken toch maar weer op zoek gegaan naar een rugzak.

 Zo mag je deze prachtige Salomon S-lab 5 (zie foto onder) natuurlijk niet noemen want dit is echt de ideale oplossing.

Ga hier nog een stukje over schrijven maar dit is waar ik al die jaren naar heb lopen zoeken.

” Na jaren testen is de Salomon S-Lab 5, eindelijk, de ideale optie om niet alleen¬†eten en drinken maar ook kleine
spullen mee te nemen met hardlopen! “

Als je de andere verslagen van hardloopwedstrijden op deze site leest,¬†en kijkt naar de foto’s,¬†zie je rugzakjes ( Shimano), Camelbacks, riemen,¬†heuptassen enz. enz. voorbijkomen maar dit is hem:¬†Gewicht hangt aan de voorkant op je bovenlichaam,¬†voldoende ruimte voor gelletjes, repen maar ook handschoenen,¬†een mutsje of (in het grote vak achterop je rug) een jas:¬†helemaal top dus!!!

Eten

Laatste marathons dit eetschema aangehouden: reepje bij 10, fruit-energy bij 20 en een gelletje bij 30 en 37.

Nu gekozen voor alleen maar gelletjes (n.a.v. sportrusten) op 10, 20, 30 en 37.
Op 5, 15, 25 en 35 een ‘High Energy Endurance Tablet’¬†(kwam ik een x tegen bij een Albert Heijn !!??)¬†en in de flesjes alleen maar water.¬†(vandaar die tabletten; geen sportdrank dus)

Natuurlijk onderweg ook bij de posten drinken gepakt (sportdrank i.p.v. water) en stukjes banaan en sinas-appel!

Ik ga nog een stukje schrijven¬†(worden uiteindelijk 10 gouden tips uit mijn eerste 10 marathons ūüėÄ)¬†over het psychische effect, de rust dat je je eigen eten en drinken bij je hebt, maar dat lijkt mij logisch he!!??¬†

Complimenten !

voor zowel de organisatie van de Marathon zelf als voor de organisatie vanuit NXP.
Nog nooit zo dicht bij de start van een grote Marathon kunnen parkeren (als je dus de 2 Marathons in Purmerend, zie verslagen, niet meerekent natuurlijk).

Foto’s

Hieronder nog 1 foto van de laatste kilometers¬†(mooie poging tot een glimlach die niet opviel toen ik de foto in een kleiner formaat zag )¬†, daarnaast nog enkele foto’s die gemaakt zijn voor de start¬†(door een fotograaf vanuit NXP) en¬†natuurlijk het, onvermijdelijke, biertje na afloop!