Select Page

Wandelliefde

Toen ik jong was gingen wij nooit op vakantie naar het buitenland. Kan mij wel een weekje Blaricum en een korte trip naar Zeeland (Deltawerken) herinneren met nog een paar dagen Nederland maar geen ‘reizen’.

Toen ik eenmaal, als dienstplichtige opgekomen in 1987 en dus 19 jaar oud, met het Korps mee mocht naar Wales was dat dus al bijzonder. Toen wij daar ook nog eens door die prachtige omgeving gingen ‘wandelen’ (marsen!) was ik verkocht; dagmarsen, nachtmarsen, meerdaagse marsen, tactische marsen. Ik moest echt oppassen niet te enthousiast te reageren omdat er, terecht, ook collega’s waren die het minder leuk vonden.

Is natuurlijk ook persoonlijk, feit dat ik het nu nog steeds met veel plezier doe is een gevolg van deze ervaringen.

In die omstandigheden dus voor het eerst genoten van wandelen, navigeren, de prachtige omgeving en het bereiken van een top.

Betere opleiding, incl. oefenen van de drills, kun je je niet wensen en je kreeg er nog voor betaalt ook!
Sommige zaken zijn er zo ingesleten dat ik daar nu (200 jaar later) niet eens over nadenk; iedere dag een verse thermos met thee mee, ventileren (jasje aan, jasje uit) na een uur wandelen, regelmatig op de kaart kijken enz. enz.

Natuurlijk zijn dit zaken die je niet alleen hier leert maar voor mij was dit echt de perfecte basis.

Hoe goed ik het naar mijn zin heb gehad die 13 jaar vertel ik op deze pagina maar ook in deze gevallen besefte niet iedereen hoe goed alles geregeld was.

Hieronder nog wel wat verbeterpunten maar uiteindelijk ook hier genoten.