Select Page

Maastricht - Eindhoven (met een lusje Helmond)

'op pad in eigen land!'

Nu Schotland nog steeds geen optie is dit keer niet op de fiets (zie dit verslag) maar wandelend in eigen land op pad.

Deze ‘TMB’ stond ook al een tijd op mijn lijstje dus dit was een prachtig alternatief!
Geen ‘Schots avontuur’ maar 11 dagen wandelen door Frankrijk, Italie en Zwitserland.

Woensdag 9 september gevlogen op Geneve, van daar met de ‘Alpybus’ naar dit hotel (wat dan dus ook het begin-  en eindpunt van mijn rondje was en waar ik mijn handbagage heb achtergelaten) om de volgende dag te beginnen.

Natuurlijk heb ik deze tocht goed voorbereid (zie o.a. de ‘bronnen’ onderaan de pagina) maar het was eigenlijk toevallig dat ik in Les Houches terecht kwam. (wilde in eerste instantie met de trein en daar is een station). De eerste middag dat ik het dorp in liep (om gastankjes te kopen en een hapje te eten) zag ik dat ‘dit rondje’, zie ‘start- en finish boog’ op de foto, erg serieus genomen wordt! 

Ik houd dit verslag vooral ‘simpel’ (hoge verwachtingen, lees de belofte ‘een Oscar-waardige film af te leveren’ van het laatste Schotland avontuur zijn namelijk nog steeds niet ingelost).

Daarom hieronder, na ‘de kaart’ (met in rood mijn route die je onderweg dagelijks bijwerkt), per dag een korte (aparte) pagina die begint met een afbeelding van de activiteit in Komoot. Daaronder, voor die desbetreffende dag, kort (max. 5 foto’s / video’s per dag) de mooiste beelden. (daarbij is alleen de foto van het TMB Logo op deze pagina ‘geleend’, de rest gemaakt met Go Pro of telefoon).

Ik had mij voorgenomen dit avontuur wat minder te filmen/foto’s te maken maar als je dan eenmaal weer in die prachtige bergen rondloopt 🙂 .

Het lukt natuurlijk nooit ‘het gevoel’ (de rust, indrukken en het feit dat je 11 dagen ‘buiten mag zijn’ en je alleen maar druk hoeft te maken over ‘de basis’) over te brengen maar ik zal mijn best doen.

Komoot. (uitleg via deze link)

Ik heb de verschillende dagen verzameld in een ‘persoonlijke collectie’ en dat is wel weer heel handig (van Komoot). Je ziet daar nl. ook direct ‘de totalen’ ;  iets meer dan 200 KM in deze 11 dagen waarin 11.780 hoogtemeters opgenomen zijn. Onder de (land-)kaart staan de Collectie-statistieken’ zoals zij dit noemen en een link naar de routes in Komoot;

Op de (Komoot-) afbeeldingen (per dag) zelf  is ‘A’ steeds het startpunt en ‘B’ de bestemming. Feiten van de desbetreffende dag staan links in de witte balk.

Rechts de ‘totalen’ waarbij ik vooral nogmaals wil benadrukken dat ik, ook in Nederland, de hele dag heerlijk rustig wandel! Gemiddelde over een dag komt niet boven de 4.5 km. per uur. Dit is dan wel weer ruim 2x zo snel als in de bergen. Als je dan op een ‘standaard dag’ s’ochtends 08:30 begint te wandelen en om 20:00 je tentje weer op zet (met daartussen ook, zeer, regelmatig pauzes!) lukt het toch om afstanden af te leggen.

Hieronder nog een foto van de totale route in Komoot (lijkt wel een reclame) en daaronder mijn ‘bronnen’ en de link naar de eerste pagina.

Ik heb er dit keer voor gekozen de hele route (in de vorm van een collectie dus) op openbaar te zetten. Voordeel daarbij is dat alle foto’s getagged worden op de positie (kaart) waar deze genomen zijn.

Bronnen: 

Deze pagina op de website van ‘op pad’.
De officiele pagina met deze interactieve kaart.
Op het allerlaatste moment, online, nog 2 boekjes gekocht van Noes Lautier waar ik wat ‘niet te missen’ informatie uit heb gehaald. (en mooi , zowel informatie als foto’s, voor in de boekenkast!)

Hieronder de link naar de eerste dag:

Naar dag 1