Select Page

Keuzes Maken, Doelen Stellen

Ik weet niet waar en wanneer dit doel ooit is ontstaan maar het was in ieder geval ‘heel lang geleden’.
De buurman van een vriendje in Hoorn was brandweerman in Amsterdam en deed daarnaast triatlons. Ik bewonderde hem hierom en kwam hem s’ochtends vroeg (ik had toentertijd een krantenwijk van de Telegraaf) altijd tegen als hij op de fiets naar zijn werk ging.

Daarnaast verschenen er ‘heroïsche verhalen’ in de media die ik prachtig vond.

Dat moet i.i.g. 1 van de oorzaken geweest zijn.

Mijn doel?

” Ik ga 1x een hele Triatlon doen en dat wordt de IronMan op Hawai “

Het plan is om daar dan ook een paar maanden te gaan wonen en dat moet ‘agenda-technisch’ natuurlijk wel ingepland worden.

 2027 is sowieso een mooi jaar want dan wordt ik nl. 60.

Natuurlijk moet ook de voorbereiding ‘serieus aangepakt worden’ dus vanaf nu geen ‘2 marathons per jaar’ meer maar 1 marathon en een 1/2 Triatlon. (rustig opbouwen, en verbeteren, de komende jaren).

Natuurlijk ga ik dit wel serieus oppakken en daarom train ik vanaf 1 nov. 2017 bij TriGym.

De tekst in de eerste alinea was in een tijd (de jaren 80) dat ik zelf nog afstanden aan het uit meten was op een landkaart en (tussen)tijden vastlegde met een stopwatch.

Natuurlijk heb ik mijn eerste, en tweede, triatlon al ‘ergens in 85 (en 86)’ gedaan als onderdeel van de sportweek op school in Hoorn. Zwemmen in het Witte Badhuis (waar nu de Park Schouwburg staat), daarna op de fiets naar Edam heen en weer en als laatste hardlopen ri. Schardam en terug. Als ik het mij goed herinner waren dit allemaal net geen kwart-afstanden maar zat het dicht in de buurt. Daarna nog ergens in de jaren 90 in Doorn meegedaan met wat oud collega’s en eigenlijk de laatste jaren, naast het hardlopen wat altijd gebleven is, pas weer het fietsen en zwemmen weer, serieus, opgepakt.

Dit kwam mede door een goede vriend / collega die, in een periode waarin wij samen een opleiding volgde, in voorbereiding was op de hele van Almere.

Uiteindelijk (zie andere pagina’s op deze site) jaarlijks de standaard triatlons hier in de buurt gedaan en in 2018 dus mijn eerste halve (zie verslag) in opbouw richting bovengenoemd doel. Het trainen werd ook steeds serieuzer waarbij je (naast natuurlijk ‘de techniek’) ook gaat letten, naast genoemde hartslag, op cadans (fietsen en lopen) en wattage (fietsen). Waarschijnlijk is iedereen die niet geïnteresseerd is inmiddels al afgehaakt  maar ‘als liefhebber’ / duursporter is het alleen maar, nog, leuker geworden.