Select Page

Doel voor vandaag was om ‘gem. onder de 5:20 per KM te blijven’ maar stiekem richting de 5:10 te ‘kruipen’ en dat is (met 5:25 gem.) dus niet echt gelukt 🙁
Uiteindelijk moet ik natuurlijk toch een keer naar die ‘5 min. per KM’ gem.; ook onder deze omstandigheden!!

Ik had ingepland dat ik sowieso tijd zou inleveren bij de ‘standaard uitdagingen in dit parcours’ (duinen vlak na het strand en de ‘legendarische Bloedweg’ 🙂  en verder is het in Egmond vooral afhankelijk van het strand. Eerste kilometers was het strand ‘top’ maar er zat een stuk in (van 5 tot 7 KM) wat ‘niet te doen was’ :-). Daar dus veel tijd verloren maar het goede nieuws was dat ik daarna (toen het drukke gedeelte/smalle parcours door de duinen voorbij was) het tempo wel weer snel onder die 5:20 kreeg.

Bloedweg is een standaard ‘hoogtepunt’ in deze loop maar ook daarna weer het tempo weer opgepakt.

Hieronder de ‘feiten’ op Strava en daaronder de (standaard 🙂  ) ‘excuses’:

 

Excuses  (‘smoesjes!!’ 🙂  ) 

Inmiddels dus in voorbereiding op mijn eerste ‘halve triatlon’ dit jaar en mede daardoor besloten om zaterdag (de dag voor de Halve van Egmond) gewoon te gaan trainen (WattBiken) bij TriGym. Grote voordeel daarbij is dat je perfect binnen jouw zones (zowel Wattage als Hartslag) kunt trainen. Vooraf had ik mij voorgenomen ‘laag in de zones te blijven maar in de praktijk’ werd dat dus ‘hoog’. Moet nog even wennen aan het ‘binnen fietsen’ maar zie iedere keer dat het wel heel effectief is!

Je bent echt (in dit geval in een ‘heuveltraining’) steeds in de juiste zone aan het trainen en dat is ‘buiten’ natuurlijk een stuk lastiger (zo niet ‘onmogelijk’ met verkeer, wind, vlakke hollandse wegen 🙂  )

Besproken dat dit niet handig zou zijn als je op zondag echt ‘een goede prestatie’ neer wilt gaan zetten (dan natuurlijk een paar dagen ‘rust’ van te voren) maar dit nu dus ‘geaccepteerd’ v.w.b. de eindtijd op de halve zondag.

Eerder (staan ook verslagen ergens op deze site 🙂  ) ook 2x meegedaan met het ‘combiklassement’ (zaterdag fietsen (strandrace) en zondag de halve lopen) en ook toen voelde je natuurlijk zondag ‘de beentjes iets eerder’.

Dit keer had ik zaterdag (in de heuveltraining zat regelmatig een periode ‘staan’ op de WattBike) al wat last van mijn ‘aanhechtingen’ !!?? boven in mijn been (voorkant). Normaal heb ik hier last van na een lange(re) afstand lopen (boven de 30KM) maar nu had ik dit zaterdag ook omdat ik die WattBike niet goed had ingesteld. (moet niet te technisch worden maar links kun je met een grote schuif de weerstand in stellen en rechts (met een kleinere knop) ‘de magnetische weerstand’. Ik ben hier nog niet zo handig in en trap nu nog regelmatig ‘door die weerstand heen’ als je staand voor een korte periode op een hoge wattage moet trainen. 

 ‘Pijntje’ voelde zaterdag al maar zondagochtend viel het mee. Op het strand (in dat mulle gedeelte) voelde ik het wel opkomen en na een KM of 15  zelfs zo dat ik ff twijfelde of het wel goed zou gaan (‘inspanningspijntje’ of ‘blessurepijntje’).

Viel dus uiteindelijk allemaal, op de gem. tijd per KM 🙂 na, mee en uiteindelijk ook vandaag weer ‘heerlijk gelopen’. Na afloop nog wat sportvoeding in de sporthal en weer een mooie (loop)dag erbij!